Vorige week hebben we een loopoefening op de adem gedaan. Hierop aansluitend geef ik een korte behandeling voor jouw voet. Het is niks bijzonders en een ieder kan het. Mijn vraag is om als je eerst de ene voet hebt gedaan, om dan een klein stukje te gaan lopen. Kijken of jij verschil voelt tussen beide voeten. Daarna doe jij de andere voet, en zou je als extra de ademoefening van vorige week nog kunnen doen.

De oefening kun je op de grond zittend doen, maar ook op een stoel. Je kunt het met sokken aandoen of met jouw blote voeten. Afhankelijk van wat jij prettig vindt. Lees de hele oefening eerst door voordat jij begint.

Zorg dat jij je voet zo hebt liggen dat jij er comfortabel bijkunt.

Trek nu de grote teen naar achter. Je zult zien dat er aan de onderkant van jouw voet een pees te voorschijn komt.

voet 2

Houd de teen naar achter en onder de muis van je voet plaats je de duim van je hand.

voet 3

Raak de pees met al jouw aandacht aan. Jij zou je kunnen voorstellen dat er een laserstraal uit je duim komt. Maar voor mij werkt het beste om de pees met al mijn aandacht aan te raken. Zodra jij iets voelt, en dat kan van alles zijn. Trek jij je teen weer naar achter en schuif je de duim op de pees, een duim op. En herhaal je het aanraken met aandacht weer. Dit doe je net zolang tot jij aan het einde van de pees komt.

voet 4

Belangrijk om op te letten, als jij tijdens het drukken je duim wit ziet worden. Zoals op de onderstaande foto. Dan druk jij te hard op de pees. Dit heeft voor deze oefening geen meerwaarde.

voet 5

Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen. Die kun jij mij evt. per mail laten weten.