Programma’s

Hieronder vindt u het aanbod verschillende coaching programma’s. Sommige zijn specifiek voor individueel, andere zijn gericht op trainingen voor groepen en bedrijven. De programma’s kunnen waar nodig aangepast worden aan uw vragen. Heeft u interesse in een programma dan kunt u contact opnemen met mij voor een vrijblijvende offerte.

Aiki-Aandacht
Aiki-aandacht is een methode die is ontstaan uit 2 krijgskunsten, aikido en systema. Met aiki-aandacht leert men hoe is om zijn of haar eigen kracht te ervaren. Vanuit de vier ki-principes werken we naar het verbinden. Hoe maken we contact wat geven wij mee aan de ander. Aan de hand van simpele en korte oefeningen ervaren wij onze eigen kracht maar ook hoe wij deze kunnen overbrengen naar de ander. Hoe laten we de ander groeien met behoud van onszelf. De oefeningen zijn een combinatie van fysiek en ademwerk. De training is gericht op ervaren, en vanuit de filosofie:
“Vertel het mij en ik zou het vergeten, laat het mij zien ik zou het misschien onthouden. Betrek mij erbij en ik zou het leren.”
Deze training is zeer geschikt voor individuen, groepstrainingen.

Ki in de klas
Ki in de klas is een programma wat zich richt op weerbaarheid voor kinderen vanaf groep 6 tot met groep 8 . In het programma leren kinderen hun eigen kracht ervaren en het toepassen van de 4 ki-principes. Tevens wordt er gewerkt aan een stukje weerbaarheid vanuit aikido. Het programma bestaat uit 5 lessen van anderhalf uur. Waarbij het laatste les een examen is waarin de kinderen het geleerde kunnen laten zien en een certificaat kunnen halen.
Dit programma is met name gericht op basisscholen en buitenschoolse opvang.

Spelen met Ki
Een individueel coaching programma waarin u de kracht van Ki leert te ervaren. Hoe zet u het in om u leven net dat beetje extra glans te geven. Vanuit de krijgskunst Aikido en Systema vertalen wij de principes naar het dagelijks leven. Deze coaching richt zich voornamelijk op het ervaren van Ki in het dagelijks leven. Het programma vraag van u een actieve deelname en bereidheid om de wereld even met een andere bril te bekijken. Het traject bestaat minimaal uit 5 coaching sessies maar kan indien nodig uitgebreid worden.

Krijgers Adem
De krijger is een mythisch figuur die in elke cultuur voorkomt. Het is iemand die zorgdraagt voor zijn lichaam. Krijgers zijn mensen die net dat stapje verder gaan. Die daar waar andere mensen ophouden doorgaan. Als men zich verdiept in de vele krijgers die er in verschillende culturen zijn, lijken er ogenschijnlijk verschillen. Maar kijken wij nog een stapje verder zien wij dat zeker in het verleden de krijger een aantal bronnen had die wij hedendaags nog nauwelijks gebruiken. Om een krijger te zijn stond jij klaar voor jouw team, en streefde jij ernaar om elke dag een stapje beter te worden. Om net dat stapje extra te zetten en jezelf zo gereed voor inzet te houden, om zo lang mogelijk door te gaan.
De belangrijkste en het fundamentele aspect voor de krijger was zijn adem. Adem is datgene wat ons in leven houdt, en zorgt dat de motor kan blijven branden. Het juist inzetten van jouw adem verbetert jouw fysieke prestaties. Een groot deel van jouw uithoudingsvermogen is eigenlijk de vraag wat doe jij met jouw adem.
In dit uitdagende programma wordt u meegenomen om u adem ten volste in te zetten. Het programma kan ook ingezet worden als weerbaarheidstraining vanaf de brugklas.

Reacties zijn gesloten.