We zien het tegenwoordig veel, door de opkomst van groepen die koude training geven, of door sporten tot wij echt niet meer kunnen. Op zoek naar ons ongemak, en soms lijkt het wel hoe extremer wij het doen, hoe beter het is. Maar wat is dat waard zonder herstellen?

En het is zeker waar, er is veel te behalen met koude training, een keer helemaal tot het naadje gaan met sporten. Er zijn meer dan voldoende onderzoeken die aantonen wat de voordelen zijn van dit soort trainingen. Maar in veel gevallen, mis ik vaak een belangrijk gedeelte hierover. Wat voor mij een nog veel belangrijker aspect is in al deze trainingen is het op een juiste manier herstellen. Dit omdat het vermogen tot herstellen ons vele malen weerbaarder maakt. Maar ons ook veerkrachtiger maakt.

Het leren herstellen in dingen die wij ons zelf aandoen, is alleen maar training voor de momenten dat wij moeten herstellen om dat ons iets overkomt. Het eerste voorbeeld wat mij nu te binnen schiet is het verhaal van Brendon Zettler. Brendon is een Systema Instructor, hij is getroffen door een aneurysma, hierdoor was hij rechts verlamd en is hij het vermogen tot spreken kwijtgeraakt. Met hulp van zijn broer zijn ze gericht op 1 ding, herstellen. Via hun facebook volgen wij het herstel en het is inspirerend om te zien hoe Brendon bij elke update meer en meer groeit. Steeds meer energie in zijn lichaam krijgt. Het is werkelijk bemoedigend om te zien hoe de broers samenwerken voor zijn herstel.

In mijn optiek moeten wij herstellen naar onze basis, wat is deze basis? Dat is eigenlijk het moment dat jouw lichaam op een dusdanig manier ontspannen is dat er kracht vanuit komt. Jouw adem is precies goed, niet te veel en niet te weinig. Onze hartslag is rustig en wij zijn met ons hele hebben en houden in het hier en nu. Deze basislijn, besteden wij in onze trainingen veel aandacht aan. Maar ook tijdens individuele coaching komt het langs.
Want wat is nou het nut van een extreme activiteit als wij niet weten waarna wij moeten herstellen? Want die basislijn, dat is wie wij zijn in de kern. Kom met elke training en activiteit een stapje dichterbij wie jij bent als persoon. Ik help jou graag op weg.

herstellen