Het leven is een aaneenschakelingen van momenten. Sommige zijn wat heftiger dan de anderen. Ik heb ooit eens ervaren dat het grootste talen is om geraakt te worden. Want als iets jou echt raakt, dan kom jij in beweging, er veranderd wat in jou. Maar hoe gaan we daarmee om, en zijn we dan weerloos tegen geraakt worden. Of is het een keuze om geraakt te worden?

Ik denk niet echt dat wij daar een keuze in hebben of wij geraakt worden of niet. We worden de hele dag bewust en onbewust geraakt. Dat kan zijn omdat iemand ons fysiek een klap geeft, of ons mentaal een klap geeft. Een mooi stuk muziek, of een indrukwekkende film. Het kan een beeld zijn, maar het ook een geur zijn. Het komt bij ons naar binnen en raakt ons aan. De grote vraag is wat wij ermee doen.

Absorberen wij het, en zo ja wat doet dat met ons. Als wij daarvoor kiezen, dan moeten wij gelijk de vraag stellen, gebruiken wij dit om ons sterker en krachtiger te maken. Als iets ons raakt en wij op de juiste manier bewegen maakt dat ons lichter en krachtiger.

Helaas is niet iedereen die ons raakt zuivere intenties. Toch kiezen ze ervoor om ons wat aan te doen. Met het doel ons te kwetsen of bang te maken. Wij moeten dan zelf kijken hoe diep wij dat in ons lichaam laten. Laten we het lijken of het van ons afketst of dragen wij het bij ons? Laten we dat gevoel met ons meedragen? En hoewel het niet altijd lukt, zie ik datgene wat met een niet zuivere intentie op mij af wordt gevuurd. Zie ik als een moment om te leren, leren om mij niet te diep te laten raken. Leren om niet altijd open te staan. Zodat het uiteindelijk maar woorden zijn of uiteindelijk maar een vuist is. Ik ontvang, het maar laat het niet te diep komen. Laat mijn lijf het maar oplossen, laat mijn hoofd zich er niet aan vastklemmen.

Want hoe bijzonder is het, dat als iemand ons een compliment geeft en iemand ons dan echt raakt. Wij dit naast ons neer kunnen leggen alsof het niks is. Al krijgen wij er 100. Als iemand ons 1 belediging geeft wij er voor kiezen om deze bij ons te dragen.

Ben jij nieuwsgierig naar hoe jij dat kunt leren, om op de juiste manier met geraakt te worden om te gaan. Neem dan eens contact met mij op, wellicht kan ik wat voor jou betekenen.

Als een kleine toevoeging, ik lees soms hoe men helemaal losgaat op internet. Elkaar de ergste dingen toewenst, erop uit zijn om iemand oprecht te raken en of te kwetsen. Wees jouw bewust van jou vermogen om iemand te raken. Handel er zorgvuldig mee, ik zeg echt niet dat jij jezelf niet mag verdedigen, of jouw mening niet fel mag verdedigen. Maar realiseer jou dat de persoon die het ontvangt jouw harde felle woorden misschien langer bij zich draagt dan al die complimenten. We hebben de gave om elkaar te raken, ga daar zorgvuldig mee om.

geraakt