Martial Arts Coach, ik zou niet zeggen dat ik deze term zelf bedacht heb. Maar sluit wel aan bij hoe ik coach. Ik coach je holistisch, dat houdt in dat ik niet alleen luister naar je verhaal. Observeer hoe je ademhaling is, je bewegingsvorm is. Ik vraag of je uitgerust wakker wordt, en of je voldoende slaap en beweging hebt. Van hieruit maak ik een coaching programma op voor jou. Wat zijn jouw vragen en wat wil jij verbeteren. De coaching vindt plaats vanuit de principes van Martial Arts, ik werk zelf vanuit de principes van Systema en Aikido. Maar ook als je een andere martial arts doet of nog nooit op de mat hebt gestaan kun jij prima een coaching volgen. Ik hoorde Jan Bloem het als eerste zeggen: “We hebben over het algemeen twee armen, twee benen, een romp en een hoofd. De principes van alles zouden dan wel niet zoveel van elkaar verschillen.”

Principes

Ik geloof dat heilig, als ik een steengoede muzikant hoor praten over zijn vak, een metselaar of een beoefenaar van vechtsport. Ze vertellen in de principes hetzelfde. Soms zijn de woorden wat anders, en de ene persoon legt wat meer nadruk op x dan de andere. Dat mag ook, want wij hebben allemaal ook wel verschillen onderling. We groeien niet hetzelfde op, en vragen allemaal ook wat anders van onszelf. Toch kan het voorkomen dat wij vast lopen, vaak zien wij het niet. Tot het te laat is, daar zit je dan thuis met een burn-out of een bore-out. Dan begint vaak een lang traject, in dat traject ga je de strijd aan met jezelf en jouw oude gewoontes.

Pittige Strijd

Dit is altijd een pittige strijd, want jij kent jezelf door en door. Ook al lijkt het soms van niet, als martial arts coach sta ik je bij. We vertalen de strijd vanuit jouw woorden naar de mat en vanuit de mat weer naar jouw dagelijks leven. Nee het is niet nodig om te leren vechten, ik geloof niet dat een martial arts daarop gericht is. Een martial arts is gericht op zelfontplooiing, zelfontwikkeling en jezelf leren kennen.

Wat levert het je op?
– Meer energie
– Realistisch beeld van jouw kunnen
– Ervaren van jouw kracht
– Andere mensen hun kracht laten ervaren
– Natuurlijke ontspanning

Loop jij vast? Ben jij bereid de strijd aan te gaan met jezelf. Ik sta achter je, en begeleid je stap voor stap zodat jij ook de beste versie van jouzelf kan worden. Voor een intake-gesprek neem contact met mij op.

Martial Arts Coach
In verbinding treden