Ki-Atsu betekent aanraken met Ki. Veel mensen zien een vergelijking met shi-atsu en reiki. Voor mij is
er echter echt een groot verschil. Ki-atsu is ontwikkeld door de aikido leraar Koichi Tohei. Bij een behandeling wordt het zelfhelende vermogen van het lichaam geactiveerd. De duur van de behandeling is ongeveer een uur. Maar dit ligt ook aan de ontvanger. Tijdens een behandeling wil ik niks forceren en ben ik erop uit om het lichaam het zelf te laten doen. Het kan goed worden ingezet bij rugklachten, kneuzingen, migraine en soortgelijke klachten. Maar het is ook een heerlijke manier om te ontspannen.

Tijdens de wekelijkse lessen krijgen leerlingen ook de tools aangereikt om deze behandelmethode eigen te maken. Een goede behandeling is een waar cadeau wat men kan geven aan mensen die je aan het hart gaan. De behandeling is complementair te gebruiken bij fysiotherapie. Het is een ware aanraking met aandacht. Het is een zachte behandelmethode, en indien nodig kan men ook oefeningen voor thuis meekrijgen om blokkades op te heffen. Bij uw eerste ki-atsu behandeling ervaart u desgewenst ook de 4 ki-principes. Deze principes zijn makkelijk toepasbaar in uw eigen leven. Breath and Body organiseert ook geregeld cursussen en weekenden waarin deze principes verder worden uitgebreid.

De behandeling duurt om en nabij een uur en is te boeken op deze pagina. Desgewenst kan er tijdens de behandeling ook methodes uit de stick massage worden toegepast.

Ki-atsu
Een Ki-atsu behandeling tijdens een workshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *