Ronald Wieringa, pakt de lessen op als Jaro is verhinderd. Sinds 2023 is hij Instructor in Training, in het volgende stukje stelt hij zich voor.

Als klein jongetje moest ik altijd, zoals bij iedereen thuis,  aan tafel zitten tijdens het avondeten. Maar op donderdagavond werd er vaak een uitzondering gemaakt. Ik mocht met een bord bami op de schoot de serie Kung Fu kijken. Die toen in de begin jaren tachtig om 18:00 op de Belgische televisie werd uitgezonden.

Die serie Kung Fu heeft me op een pad gebracht die ik tot nu toe ben blijven volgen. Op mijn twaalfde  was het eindelijk zover. Ik ging op Kyokushinkai Karate. Nadat ik na vele jaren mijn zwarte band had gehaald zocht ik verdieping en verbreeding. Deze heb ik destijds gevonden in Togakure Ninjutsu, wat later is opgegaan in Bujinkan.

Door het trainen in Bujinkan is mijn interesse in verschillende vechtkunsten nog groter geworden. En in 2006 vond ik op internet een vechtkunst zo anders dat ik daar meer van moest weten. Deze vechtkunst is  Systema.

Systema training verbindt mensen en dit omdat Systema  om zoveel meer gaat dan vechten alleen. Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan je ademhaling maar ook aan je lichaamshouding. Het leuke daarvan is dat je dit ook weer kan toepassen in je dagelijks leven.

Ondanks het feit dat ik na al die jaren trainen mijzelf nog steeds zie als student. Heb ik in  april 2023  van Vladimir Vasiliev een certificaat instructeur in training ontvangen. Graag zie ik jullie op de mat bij Breath and Body en laten we samen het pad bewandelen en groeien. Niet alleen in Systema maar ook als mens.

Ronald Wieringa
Ronald met Vladimir Vasiliev en Jaro Wanders