Zelfverdediging vanuit Systema kenmerkt zich doordat wij op de eerste plaatst met principes werken en niet met vast gelegde technieken. De lessen vinden wekelijks plaats in onze dojo te Sneek.

Wat is systema

In Systema streven we ernaar om het beste uit jou zelf te halen. De stijl is natuurlijk, vrij en kent geen vaste vormen. Hierdoor ervaart men al snel zijn eigen vrijheid en kracht. Tijdens het trainen streeft men naar het volgende:

  • Een lichaam vrij van spanning, een goed uithoudingsvermogen heeft, flexibel is en soepel beweegt
  • Een kalme geest die vrij is van stress, woede, angst, zelfmedelijden en trots
  • Bewegingen die krachtig en precies zijn, die weinig energie kosten, spontaan, subtiel en divers. De kenmerken van een oprecht mens

Systema betekent het systeem, dit omdat het een complete set is van concepten en oefeningen die jouw leven verbeteren. Het verkrijgen van de martiale vaardigheden helpt om jouw lichaam, geest en bewustzijn te versterken en te verbeteren.

Een andere naam voor Systema is “Poznai Sebai” ofwel ken jezelf. Wat houdt dit werkelijk in, bij de trainingen in Systema leren we niet alleen onze kracht kennen. Maar ook onze grenzen en leren wij deze in onze kracht te gebruiken. In het hart van alle concepten van Systema zit het geloof dat alles wat ons overkomt gebeurt zodat wij onszelf beter leren te begrijpen.

Waar vinden de lessen plaats?

De lessen systema zelfverdediging worden op dinsdagavond, donderdagavond en zaterdagmiddag verzorgd. Voor de tijdstippen zie het rooster. De kosten bedragen afhankelijk van het gekozen abonnement:
1 x per week trainen 39,90 euro per maand
Onbeperkt trainen 51,30 euro per maand

Tevens is er de mogelijkheid om een priveles te volgen.

Jaro Wanders is een gecertificeerd Full-Instructor door Vladimir Vasiliev van Systema HQ Toronto. Mocht u een keer een seminar of gastles willen verzorgen neem dan contact met ons op. Indien gewenst kan Jaro u ook voorzien van een priveles.

Systema
Tijdens een Systemales