Pravilo is een Russische massage/fitness oefening. Tijdens deze massage/oefening wordt jij horizontaal opgehangen aan jouw handen en voeten. Hierdoor is het lichaam in staat om tot op een dieper niveau op ontspanning te komen. De methode is ontwikkeld in Rusland en wordt door krijgers voor en na de strijd gebruikt.

Het verbeterd je bloedsomloop en brengt jouw tot een dieper niveau van welzijn en kracht. Als men ervoor kiest om het atletisch in te zetten verbeterd jouw kracht, gewrichten en conditie enorm.

Het bovenstaande heb ik vrij vertaald zodat er een klein beetje info is. Het komt van de website van Patrick van het Nederend. Momenteel is hij de enige aanbieder van Pravilo Massage in Nederland zover ik weet.

Mijn ervaring met Patrick is dat hij enorm begaan is over zijn visie. Hij heeft het talent om te zorgen dat jij het maximale uit jouw Pravilo sessie kan halen. Zijn begeleiding is zeer goed, zodat jij tijdens jouw behandeling nergens zorgen over hoeft te maken, en alleen maar hoeft te genieten.

Mijn eigen ervaring is dat na afloop van de behandeling ik enorm bewust was van mijn fascia. Maar wat nog veel meer waard is dat ik ruim een week na de behandeling nog steeds een heerlijk ontspannen structuur in mijn lijf had. De hele natuurlijk anatomie van mijn lijf was in precies de juiste houding gezet. Dit heeft als extra voordeel dat het ademen hierna een stuk vrijer is, wat weer veel meer vrijheid in mijn manier van bewegen geeft.

Ik kan een ieder dan ook van harte aanbevelen om een keer een sessie bij Patrick mee te maken!

P.S. Dit artikel is geschreven zodat mensen kennis kunnen maken met Pravilo, het is een uitnodiging om het een keer te ervaren. Ik schrijf dit artikel uit vrije beweging en dankbaarheid voor wat ik tijdens deze sessies heb ervaren, en hoop dat andere mensen het ook een keer willen ervaren.

Jaro in de pravilo