Systema

In Systema streven we ernaar om het beste uit jou zelf te halen. De stijl is natuurlijk, vrij en kent geen vaste vormen. Hierdoor ervaart men al snel zijn eigen vrijheid en kracht. Tijdens het trainen streeft men naar het volgende:

  • Een lichaam vrij van spanning, een goed uithoudingsvermogen heeft, flexibel is en soepel beweegt
  • Een kalme geest die vrij is van stress, woede, angst, zelfmedelijden en trots
  • Bewegingen die krachtig en precies zijn, die weinig energie kosten, spontaan, subtiel en divers. De kenmerken van een oprecht mens

Systema is Russisch voor het systeem, dit omdat het een complete set is van concepten en oefeningen die jouw leven verbeteren. Het verkrijgen van de martiale vaardigheden helpt om jouw lichaam, geest en bewustzijn te versterken en te verbeteren.

Een andere naam voor Systema is “Poznai Sebai” ofwel ken jezelf. Wat houdt dit werkelijk in, bij de trainingen in Systema leren we niet alleen onze kracht kennen. Maar ook onze grenzen en leren wij deze in onze kracht te gebruiken. In het hart van alle concepten van Systema zit het geloof dat alles wat ons overkomt gebeurt zodat wij onszelf beter leren te begrijpen.

Mikhail Ryabko, de grondlegger van onze stijl zegt vaak tegen mensen die net beginnen:
“Be a good person and everything else will come to you.” Systema helpt jouw om de goede weg te kiezen en deze te blijven volgen.

Reacties zijn gesloten.