Wekelijks hebben wij lessen in zelfverdediging voor kinderen. In deze lessen werken wij met bewustwording, grenzen en technieken. Het laatste is vaak in de vorm van stoeispellen voor de jongste en voor de oudere kinderen werken we vaak al wat meer met technieken. Alles wordt op een spelenderwijs aangeleerd zodat de kinderen hun eigen kracht en grenzen leren.
De lessen zelfverdediging voor kinderen zijn op gedeeld in Little Warriors en Youth Warriors. Tijdens deze lessen worden inzichten vanuit verschillende martial arts gecombineerd tot een leuke uitdagende les waarbij plezier natuurlijk vooropstaat. De leeftijd van de Little Warriors is van 6 t/m 9 en de Youth Warriors van 9 t/m 12. Deze leeftijden zijn natuurlijk geen harde eisen, als uw kind of u als ouder denkt dat uw kind beter tot zijn recht in de andere groep komt houden wij hier natuurlijk rekening mee. Jaro Wanders geeft de meeste lessen, hij heeft een veel ervaring in het geven van weerbaarheid en zelfverdediging voor kinderen.
De meeste werkvormen komen uit Systema, onderstaande filmpje van Tommy Floyd geeft een goed beeld van de lessen bij Breath and Body.

Voor het rooster kunt u hier kijken

De eerste les is een proefles en is derhalve ook gratis. De kleding voor de lessen is een joggingsbroek/trainingsbroek een t-shirt met korte of lange mouwen voldoende. Mocht het nodig zijn kan er voorafgaande aan de proefles een korte intake plaats vinden. Mocht u kind het erg spannend vinden mogen ze natuurlijk ook eerst komen kijken worden en daarna een proefles. Ouders mogen indien gewenst blijven kijken. Indien de contributie een probleem is kunt u gebruik maken van het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

De lessen zijn ook te boeken als proefles voor scholen en buitenschoolse opvang. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen. Mocht u dat willen klik dan hier. Proeflessen zijn onder andere al gegeven op OBS Oud Vaart (Sneek), De Thomas van Aquinoschool (Sneek) en OBS Raerdhiem (Raerd).