Breath and Body is ontstaan uit de visie van Jaro Wanders, dat het grootste talent wat wij hebben is geraakt worden…. Vaak denken wij bij raken in de negatieve vorm van het woord. Maar ik bedoel hierbij dat het je in beweging zet. Dit kan zijn door een stuk muziek wat je inspireert, of iemand die over je grenzen heengaat. In beide gevallen kom je in beweging en moet je uiting geven aan dat wat boven komt.

Als het iets positiefs is wat ons raakt is het makkelijk, we lachen wat of we gaan met plezier naar ons werk. Maar als het iets negatiefs is, dan wordt het moeilijk. Het is lastig te zien waar wij nog ruimte hebben om heen te bewegen nadat we geraakt zijn. We lijken onze kracht te verliezen of soms zelfs weg te geven. We verliezen de regie over ons eigen leven.

Ik heb mij voor Breath and Body laten inspireren door de krijgskunsten systema en aikido. Voor mij zijn de oefeningen een vergrootglas voor ons dagelijks leven. Want als wij in een oefensessie al moeite hebben met het loslaten van de stress en de spanning en moeizaam herstellen, hoe is het dan in het echte leven.
Ik sta u graag bij in de ontdekking naar uw natuurlijke kracht, samen kunnen wij groeien en samen kunnen wij elkaar raken om sterker te worden.

Jaro Wanders, eigenaar Breath and Body
Jaro Wanders