Hier onder vindt u verschillende reviews van mensen die ik begeleid heb in verschillende trajecten. Dit kan zijn coaching maar ook een seminar of een workshop. Mocht u ook uw ervaring willen delen kunt u deze inzenden via het contactformulier.

Review van een oud-student die anoniem is in verband met zijn huidige werk:

Ik heb op mijn opleiding handhaving toezicht en veiligheid lessen weerbaarheid en RTGB van Jaro Wanders gekregen. Wij hebben hier verschillende onderdelen behandelt. Fysieke en mentale weerbaarheid. Doormiddel van hoe wij onszelf moesten verdedigen en hoe wij rustig kunnen blijven in bepaalde situaties. Hiervan heb ik geleerd om sterk in mijn schoenen te staan en de-escalerend te werk te gaan. Ik werk inmiddels bij de handhaving en ik merk in mijn werk dat ik mensen makkelijker te woord sta en ook beter op mijn eigen veiligheid en van mijn collega’s let. De begeleiding van Jaro vond ik ook ontzettend goed. Hij is geduldig als ik iets even niet begreep en hij legde duidelijk uit hoe wij bepaalde dingen moesten doen. ook zat er een stukje theorie bij die Jaro ons leerde in de praktijk te brengen. Ik vond het al met al ontzettend leerzaam en ik heb het ook leuk gehad.

Review van Iris:

Over het coachingstraject Spelen met Ki

“Na een workshop over ademen en bewegen, raakte ik geïntrigeerd door de werkwijze van Jaro. Toen hij een maatwerk traject Spelen met Ki aanbood, voelde ik meteen dat het iets voor mij was. Spelen staat hoog op mijn prioriteitenlijst en over de Ki principes had ik ooit iets gelezen.

Jaro heeft mij de Ki principes zelf laten ervaren tijdens fijne wandelingen buiten. Hij vertelt de theorie in heldere verhalen, ik mocht vaak kiezen tussen en volwassen- of de kinderversie en daardoor begreep ik beter waar het om ging. Na elke sessie heeft Jaro mij als reminder per mail een samenvatting gestuurd van wat er aan bod kwam. 

Ik ben bewuster gaan waarnemen. Ik heb geleerd om andere woorden te geven aan wat ik doe of voel. Ik heb geleerd hoe ik in mijn werk als logopedist in het speciaal onderwijs nog meer verbinding met mijn leerlingen kan houden zonder bij mezelf vandaan te gaan. Hoe ik in contact met anderen bij mezelf kan blijven zonder heel hard te werken. 

Het Spelen met Ki traject was een heel plezierige manier van persoonlijke ontwikkeling en Jaro is een fijn mens!”

Domo Arigato Gozaimasu